Κυριακή 11 Μαΐου 2008

atheist - antitheist the conflict

Αθεϊσμός και Αντίθεϊσμός

Η σύγχυση των δυο εννοιών είναι αναντίρρητα λάθος.

Οι πολλές και όχι πάντα συνεπείς ερμηνείες του όρου Αθεϊσμός, προσδιορίζουν γενικά την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, να ξεπεράσει την μεταφυσική προπαγάνδα των Ιερατείων και να υιοθετήσει μια πιο στέρεη και πραγματική αντίληψη για το Σύμπαν και τη Ζωή. Η τρομακτική - τρομοκρατική και τελεολογική φιλοσοφική αντιμετώπιση των ανθρώπων από τους εκάστοτε αντιπροσώπους των όποιων θεών, είναι που οδηγεί σ' αυτή την αθεϊστική και συνήθως σαθρή εικοτολογία.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η "αποδείξεις" τις μιας ή της άλλης πλευράς στερούνται κοινού τόπου. Ξέρουμε ότι η πίστη δεν χρήζει απτών και πραγματικά εμπεριστατωμένων στοιχείων όπως είναι αυτά που παρέχει ή έως τώρα κατακτημένη γνώση και η επιστήμη. Αγνοούμε την μύχια ανάγκη που οδηγεί τους ανθρώπους στον μυστικισμό των θρησκειών (τουλάχιστον όπως συμβαίνει τα τελευταία 12000 χρόνια) και ακόμα περισσότερο παραμερίζουμε "εύκολα" μια υπόθεση που αφορά κυριολεκτικά ολόκληρο τον πλανήτη των ανθρώπων.
Η Αντιθεϊστική κινηση που παρουσιάζεται εδώ, είναι ένα μόρφωμα ιδεών και φιλοσοφικών - θεοσοφικών θέσεων που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν ελεύθερα στο Blog "God Of Mortgage".
Αφορμή είναι η αναμενόμενη έκδοση του Βιβλίου MORTGAGE του Martin Ocelotl
.TBC ...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποτε εκδιδεται το βιβλιο?
μπορω να εχω περισσοτερες λεπτομεριες? ποιος ειναι ο Μαρτιν Οσελοτλ?

Mortgage Support Team είπε...

Η έκδοση του πρώτου τόμου αναμένεται περί το τέλος του 2008.Το βιβλίο απαρτίζεται από τρεις τόμους. Η έκδοση του συνόλου του έργου θα έχει συντελεστεί πριν την παρέλευση του 2010. περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται σε τακτικά διαστήματα.
"Mortgage Support Team"

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ'ΠΑΝΑΓΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει θέμα διαπληκτισμού μεταξύ ένθεων άθεων και αντίθεων. Ο θεός περιγράφεται επαρκώς στην παλαιά και Καινή διαθήκη και στις διδασκαλίες των αγίων πατέρων της εκκλησίας μας. Αυτές οι ανοησίες περί αντιθεισμού μόνο γέλια μπορούν να φέρουν. Η τιμωρία των ασεβών είναι τρομακτική και αιώνια, το σκεφτήκατε πριν εκδώσετε αυτό το μίασμα; έχετε ακόμα καιρό να ανακαλέσετε.
είθε ο κύριος υμών Ιησούς Χριστός να σας Δώσει Φώτιση.

Mortgage Support Team είπε...

Υπάρχει από τη μια πλευρά ο θεός και όλα τα έκδοχα του,και από την άλλη ή πραγματικότητα.
Αν ο Ναζωραίος είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς είναι ο θεός,... δεν θα τον αποκαλούσε ποτέ "πατέρα"
Στο Βιβλίο "Mortgage" o Martin Ocelotl Δίνει μια απίστευτα μακριά σειρά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού, και μία ακόμα μακρύτερη, για το τι ακριβώς ΕΙΝΑΙ ο Θεός.
Η απειλή του Αιωνίου πυρός Δεν Είναι αρκετή για να κρύψει πίσω της την απελπισία των πιστών του "πανάγαθου" θεού.

Ανώνυμος είπε...

κανένας δεν έχει πάει στον παράδεισο... μήπως δεν υπάρχει?